Nieuws

Vier windmolens en een zonneveld op de Koningspleij

Afgelopen maandag stemde de Arnhemse gemeenteraad in met de bouw van vier windmolens en een zonneveld op het Koningspleij. GroenLinks is verheugd over dit besluit. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet naar meer schone energie in Arnhem. Raadslid Mark Coenders: “We kunnen niet wachten met het tegengaan van klimaatverandering en het zorgen voor schone energie. We zijn daarom trots op dit historische besluit van de Arnhemse raad.”

Lees verder

Raad pakt zelf verantwoordelijkheid voor invoering Diftar na geharrewar coalitie

Tijdens de raadsvergadering van 10 juli besprak de gemeenteraad een voorstel voor invoering van Diftar. Afgelopen maart stemde de gemeenteraad al in met de komst van Diftar per 2018. Dit deed de raad wel met een paar voorwaarden: er moeten oplossingen moeten komen voor het aanbieden van kleinere hoeveelheden afval, voor het aanbieden van GFT-afval voor bewoners van hoogbouw en het goedkoper of gratis aan kunnen bieden van medisch afval. Dit blijkt bij de voorgestelde invoering van Diftar per 2018 nog niet geregeld te zijn. GroenLinks pleitte daarom met andere partijen voor uitstel. Door politiek geharrewar haalde dit voorstel het nog niet. GroenLinks pakt daarom met collega-fracties zelf de verantwoordelijkheid en komt met een initiatiefvoorstel voor invoering van Diftar. Raadslid Mark Coenders: “We kunnen niet wachten met het tegengaan van klimaatverandering. We willen daarom ook zo snel mogelijk starten met Diftar. Maar dit kan alleen met zorgvuldige invoering. We balen dat uitstel nodig is.”

Lees verder

Twee winnaars van het Groene Lintje 2017

Dit jaar zijn er twee winnaars van het Groene Lintje 2017, of eigenlijk vier: In twee categorieën heeft een vakjury alle genomineerden beoordeeld, en dit jaar was er voor het eerst ook een publieksprijs te winnen. Het Groene Lintje is een landelijk initiatief van GroenLinks waarmee we duurzame initiatieven in de regio een steuntje in de rug willen geven door hen extra in het zonnetje te zetten. In Arnhem worden de lintjes voor de vijfde keer uitgereikt. In de categorie bedrijven heeft Doornroos Imageneers de vakprijs gewonnen en Woonwinkel Atrium kreeg de meeste prijzen van het publiek. Bij de organisaties en personen viel de eer aan @Klimaatzuster en het KinderWijkTeam was de lieveling bij het publiek. Er stonden gisteravond in Rozet dan ook vier winnaars op het podium.

Lees verder

Slim Opgewekt geeft ons energie

Op maandag 19 juni bezocht de GroenLinks fractie Arnhem’s trots op het gebied van verduurzaming van energievoorziening: Slim Opgewekt. Geinspireerd kwamen ze terug.

Lees verder

Genomineerden voor Het Groene Lintje 2017 bekend!

Op 22 juni wordt voor de vijfde keer het Groene Lintje van Groen Links uitgereikt aan het meest innoverende en duurzame bedrijf, de organisatie, het project of persoon uit Arnhem en omstreken. De stembus is nu geopend voor de publieksprijs.

Lees verder

Pagina's