Nieuws

Twee winnaars van het Groene Lintje 2017

Dit jaar zijn er twee winnaars van het Groene Lintje 2017, of eigenlijk vier: In twee categorieën heeft een vakjury alle genomineerden beoordeeld, en dit jaar was er voor het eerst ook een publieksprijs te winnen. Het Groene Lintje is een landelijk initiatief van GroenLinks waarmee we duurzame initiatieven in de regio een steuntje in de rug willen geven door hen extra in het zonnetje te zetten. In Arnhem worden de lintjes voor de vijfde keer uitgereikt. In de categorie bedrijven heeft Doornroos Imageneers de vakprijs gewonnen en Woonwinkel Atrium kreeg de meeste prijzen van het publiek. Bij de organisaties en personen viel de eer aan @Klimaatzuster en het KinderWijkTeam was de lieveling bij het publiek. Er stonden gisteravond in Rozet dan ook vier winnaars op het podium.

Lees verder

Slim Opgewekt geeft ons energie

Op maandag 19 juni bezocht de GroenLinks fractie Arnhem’s trots op het gebied van verduurzaming van energievoorziening: Slim Opgewekt. Geinspireerd kwamen ze terug.

Lees verder

Genomineerden voor Het Groene Lintje 2017 bekend!

Op 22 juni wordt voor de vijfde keer het Groene Lintje van Groen Links uitgereikt aan het meest innoverende en duurzame bedrijf, de organisatie, het project of persoon uit Arnhem en omstreken. De stembus is nu geopend voor de publieksprijs.

Lees verder

Pizza & Politiek Informatieavond

Wil jij GroenLinks vertegenwoordigen in de gemeenteraad van Arnhem? Dinsdag 27 juni is het zover. Dan vind de Pizza&Politiek informatieavond plaats. Deze avond is bedoeld voor iedereen die erover denkt zich kandidaat te stellen voor GroenLinks als raadslid voor de aankomende raadsperiode.

Lees verder

Een toekomstbestendig Werkbedrijf

Al jaren spreken de Arnhemse gemeenteraad en andere gemeenteraden in de regio over de toekomst van Presikhaaf Bedrijven. Verschillende plannen, rapporten en ideeën zijn gepasseerd. Maandag 29 mei 2017 besloot de Arnhemse gemeenteraad om het Werkbedrijf Arnhem te ontwikkelen. Dit Werkbedrijf kan de opvolger worden van Presikhaaf Bedrijven en biedt werk en ondersteuning aan mensen vanuit de Sociale Werkvoorziening en de Participatiewet. Ook GroenLinks stemde in met deze ontwikkeling. GroenLinks-raadslid Mark Coenders: "Voor ons staan er drie zaken voorop bij de beoordeling van de toekomst van Presikhaaf Bedrijven. Goed werk en goede ondersteuning voor SW-medewerkers en voor mensen vanuit de Participatiewet. En om dat mogelijk te maken een goede, sociale organisatie. Het voorstel over het Werkbedrijf lijkt te voldoen aan die zaken."

Lees verder

Pagina's