Dit vraagt om concrete doelstellingen en moedige stappen. 

Zo gaan we dat doen:

  • Geen commerciële reclame. We zullen niet circulair worden als we niet minder gaan consumeren en produceren. GroenLinks wil een einde aan commerciële reclame in de publieke ruimte. De ruimte die nu wordt gebruikt voor reclame op straat stellen we beschikbaar aan kunstenaars, goede doelen en lokale evenementen. 
  • Strategie voedselverspilling. Om verspilling bij bedrijven en consumenten tegen te gaan wil GroenLinks een campagne samen met ondernemers opzetten. Onderdeel van de strategie is een wekelijkse Meatless Monday, waar ook restaurants aan mee kunnen doen.
  • Made in Arnhem. We introduceren het keurmerk ‘Made in Arnhem’, waarmee we circulair, lokaal en duurzaam geproduceerde producten uit eigen stad promoten.
  • Lokaal Voedsel. Productie van voedsel dicht bij huis zorgt voor minder uitstoot en maakt het mogelijk om de keten lokaal te sluiten. We bevorderen kleinschalige productie van groente en fruit. De gemeente ondersteunt initiatieven om lokaal eten in de schappen en op borden te krijgen.
  • Afvalbeleid. We hanteren het principe: de vervuiler betaalt. We zetten ons in voor een zo duurzaam en sociaal mogelijk afvalbeleid voor de inzameling van huishoudelijk afval. 

Benieuwd naar al onze plannen voor een circulaire stad? Lees ze in het volledige programma dat je hieronder kunt vinden!