Formatie Arnhem: we kijken met een positief gevoel terug op stadsbijeenkomst

Namens GroenLinks zijn Cathelijne Bouwkamp en Mark Coenders als onderhandelaars de afgelopen tijd in gesprek geweest met VVD, D66 en de Partij van de Arbeid. Nadat informateur Van der Lee zijn advies uitbracht, is Tom gevraag om ook de formatie in goede banen te leiden.

Inmiddels is de formatie al weer drie weken onderweg. Onder leiding van Tom van der Lee komen de vier partijen bij elkaar om te praten over een nieuw stadsbestuur. De eerste gesprekken zijn gebruikt om afspraken te maken over het proces van de formatie, een belangrijk thema hierbij was de manier waarop de stad betrokken wordt.

De eerste grote stap voor het betrekken van de stad gebeurde op zaterdag 21 april, toen hebben de onderhandelaars het stadhuis opengesteld voor de stad om inbreng te leveren voor de formatie. De partijen kijken met een positief gevoel terug op de stadsbijeenkomst. De opkomst was boven verwachting hoog en de inbreng van de Arnhemmers die deelnamen, wordt als constructief en waardevol ervaren.  Deze stadsbijeenkomst lijkt dan ook een waardevol instrument dat de partijen graag jaarlijks zouden herhalen.

Van alle sessies en inbreng tijdens de stadsbijeenkomst zijn aantekeningen gemaakt. Deze zijn door de griffie van de gemeenteraad verwerkt tot een verslag dat onder dit bericht gedownload kan worden.

De afgelopen week spraken de onderhandelaars over onder andere werkgelegenheid en economie, armoedebestrijding, schuldhulpverlening  en  jeugdzorg. Voor elk onderwerp worden partners uit de stad uitgenodigd om hun visie op het onderwerp te delen. In de komende tijd wordt op deze manier nog een aantal thema's behandeld. Onder andere duurzaamheid, wonen, wijken, de binnenstad en groen staan op de agenda.