Ons programma voorgelezen Afspelen op YouTube

GroenLinks heeft de afgelopen jaren veel bereikt in Arnhem. Meer schone energie en meer sociale huurwoningen. We hebben armoede aangepakt en gevochten tegen racisme en discriminatie. 

Maar we zijn er nog lang niet. Je kunt merken dat het klimaat verandert. Het lukt niet om een goedkoop huis te vinden. Het verschil tussen rijke mensen en arme mensen is groter geworden. Er zijn veel problemen in onze stad. Daarom moeten we doorgaan met de veranderingen die GroenLinks is begonnen. 

GroenLinks vindt het klimaat én een goed leven voor iedereen belangrijk. Wij willen een stad waar mensen samenwerken aan een groene en eerlijke stad. Er moet meer ruimte komen voor bomen en planten. Er moeten meer betaalbare woningen komen. En kinderen mogen niet opgroeien in armoede.  We hebben plannen en zorgen dat er actie komt. Dat hebben we de afgelopen 4 jaren al gedaan. Daar willen we mee doorgaan. 

Klimaatcrisis aanpakken in onze stad

De klimaatcrisis is de grootste uitdaging van onze tijd. Wij willen dit probleem aanpakken. Dat doen we eerlijk, duurzaam en samen. De stad wordt veel groener. We investeren in bomen, er komen meer fietspaden en de lucht wordt schoner. 

DIT DOET GROENLINKS:

  • We zorgen ervoor dat je je huis zuiniger kan maken en zonnepanelen kan plaatsen. We helpen mensen die hun energierekening niet kunnen betalen. 
  • We gaan vervuiling van het milieu tegen. Dit doen we door overlast van houtkachels aan te pakken en onzuinige auto’s tegen te houden. We vinden dat alle energie moet worden opgewekt zonder vieze stoffen. 
  • Er komt meer geld voor nieuwe bomen en planten. Die komen vooral in wijken waar nu nog niet genoeg groen is. 
  • In 2030 mogen er alleen nog zuinige auto’s in het centrum komen. Zo komt er meer ruimte voor voetgangers, fietser en groen. Auto’s krijgen minder ruimte en zijn te gast.

Eerlijke stad met kansen voor iedereen

Wij gaan meer huizen bouwen. Deze huizen zijn vooral voor oude mensen, gezinnen en mensen die hun eerste huis zoeken. Op dit moment is het heel moeilijk een betaalbaar huis te vinden. Nu worden huizen vaak door mensen gekocht, zodat ze er veel geld mee kunnen verdienen. Dat moet stoppen. Huizen zijn om in te wonen, niet om rijk van te worden. 

GroenLinks wil zorgen dat niemand arm is. De gemeente moet je helpen als je schulden hebt. In Arnhem moet iedereen zijn rekeningen kunnen betalen. Als je geen werk hebt, dan helpt de gemeente je bij het vinden van een baan. 

DIT DOET GROENLINKS:

  • We helpen mensen aan het werk. Als je een uitkering krijgt, dan zorgen we dat de regels niet te streng zijn. 
  • Als er nieuwe huizen gebouwd worden zorgen we dat de helft betaalbaar is. Dat zijn goedkope koopwoningen en sociale huurwoningen. 
  • Mensen die een huis kopen, moeten er zelf gaan wonen. 

Een stad waar je kan zijn wie je bent

De stad is van ons allemaal. GroenLinks wil een stad waar iedereen zich thuis voelt. Racisme en discriminatie pakken we hard aan. We willen zorgen dat Arnhem veel plek heeft voor kunst en cultuur. We willen de toekomst van de stad samen bepalen met inwoners. 

DIT DOET GROENLINKS:

  • Vaak mogen mensen niet meedoen bij het kopen van een huis, of bij het uitgaan. Wij vechten tegen discriminatie en racisme. 
  • Het is belangrijk dat openbare plekken voor iedereen bereikbaar zijn. Iedereen moet mee kunnen doen. Daarom zorgen we dat je ook op plekken kunt komen als je in een rolstoel zit, of andere hulp nodig hebt. 
  • Er moeten meer plekken komen voor mensen die creatief willen werken. Zo kan iedereen genieten van kunst en cultuur.

Heb je vragen? Mail ons op bestuur@groenlinksarnhem.nl of app ons op 0620459627.