Een interpellatiedebat tijdens de raadsvergadering van maandagavond 21 maart heeft in elk geval één ding duidelijk gemaakt; wethouder Mink heeft de Raad onjuist geïnformeerd. Het door PvdA en VVD aangevraagde debat over een vergunningsaanvraag van het bedrijf Van Houtum Recycling om een puinbreker op het terrein te mogen plaatsen mondde uit in een motie van wantrouwen. GroenLinks kon niet anders dan constateren dat de wethouder ernstige fouten heeft gemaakt en heeft verzuimd de Raad correct te informeren. Daarom steunde GroenLinks de motie. Ook bij de coalitiepartijen liep het vertrouwen in wethouder Mink een gevoelige deuk op. Toch steunden zij de motie niet en dus mag de wethouder (voorlopig) aanblijven.

Van Houtum Recycling vroeg eind 2014 op basis van het oude bestemmingsplan een milieu‐en omgevingsvergunning voor een mobiele puinbreker aan. De provincie (Gedeputeerde Staten) is hiervoor het bevoegd gezag. Op 13 juli 2015 stelde de Raad een nieuw bestemmingsplan vast. De wethouder sprak een week voor het vaststellen van het bestemmingsplan de verwachting uit dat op basis van het nieuwe bestemmingsplan de vergunning voor de puinbreker uiteindelijk door Gedeputeerde Staten geweigerd zou moeten worden. Toch keurde Gedeputeerde Staten de vergunningsaanvraag goed. Later bleek dat wethouder Mink op de hoogte was van het feit dat de vergunning niet geweigerd kon worden. Desondanks heeft hij de Raad hier toen niet over geïnformeerd. Als de Raad volledig geïnformeerd zou zijn geweest, dan had de meerderheid van de Raad wellicht een andere beslissing genomen.

Na het debat en de beantwoording door wethouder Mink kon de voltallige oppositie niet anders dan het vertrouwen in de wethouder opzeggen via het steunen van een motie van wantrouwen. Ook een deel van de coalitie sprak uit dat het vertrouwen in de wethouder is geschaad. Op de vraag van GroenLinks hoeveel vertrouwen de coalitie nog heeft in de wethouder, antwoordde CU 'een 5,1' en ook D66 gaf aan beperkt vertrouwen te hebben. Toch gaven zij de wethouder het voordeel van de twijfel.