In het centrum van Arnhem worden zeven nieuwe watertappunten geplaatst. Deze gratis punten komen op de Markt, bij Rozet, Musis en op het Nieuwe Plein. Na de zomervakantie komen er watertappunten bij het Willemsplein, het Johnny van Doornplein en het Audrey Hepburnplein.

De watertappunten volgen op een motie van GroenLinks en ChristenUnie van afgelopen november, na een eerder initiatief van ChristenUnie. Deze motie werd breed gedragen door de raad. Alleen SP, PVV en Partij voor de Dieren stemden tegen. GroenLinks-raadslid Cyriel Prinsen: "Hiermee kunnen Arnhemmers en bezoekers van onze stad gratis hun waterflesjes hergebruiken en bijvullen. In de hete zomer komen deze watertappunten goed van pas. Daarnaast is het een duurzaam alternatief voor losse flesjes."

Het water uit de tappunten is echt Arnhems bronwater, zo meldt de gemeente Arnhem: "Het leidingwater is afkomstig uit het pompstation La Cabine aan de Amsterdamseweg. Honderden jaren geleden is dit water als regen op de Veluwe gevallen en is nu diep onder de grond vandaan als bronwater omhoog gepompt. Onderweg naar deze diepe bron is het regenwater gefilterd door een dik pakket zand. Het water is daarom zeer zuiver en doet in kwaliteit niets onder voor het water uit een flesje. Daarnaast wordt de kwaliteit van het drinkwater streng gecontroleerd. Regelmatig worden monsters getapt door een gespecialiseerd bedrijf, waarna kwaliteitscontrole in het laboratorium volgt. Hiermee wordt de zuiverheid van het aangeboden water gegarandeerd."