Verordening WMO & Jeugdhulp? MAUD legt het uit!

Verordening WMO & Jeugdhulp: Maud legt het uit!

Vanavond wordt de Verordening WMO en Jeugdhulp 2019 behandeld in de gemeenteraad. Dat klinkt als abaracadabra voor veel mensen, en af en toe ook voor raadsleden..

De verordening is de basis van wettelijke regelgeving op gemeenteniveau wat betreft maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp. De grote lijnen ten aanzien van de zorg in Arnhem worden hierin dus vastgelegd. Het is geen lichte kost, maar wel heel belangrijk. 

De afgelopen weken waren er zorgen over de voorgestelde wijzigingen in de verordening van 2019. Vooral binnen de Persoons Gebonden Budgetten. Is de PGB nog wel gebruiksvriendelijk in 2019? Kan ik mijn huidige hulpverlener houden? Of moet ik deze waardevolle kracht ineens een stuk minder gaan betalen, met het risico dat ik hem of haar verlies?

GroenLinks, PvdA, VVD, D66 en de ChristenUnie staken de koppen bij elkaar en schreven een amendement om de kwaliteit van het PGB te behouden. Vanavond licht ik dit amendement toe in de gemeenteraad. Complex en technisch, dus best spannend.. Ik hoop en denk dat dit amendement veel van de onduidelijkheid en zorgen over het PGB wegneemt, dat is onze insteek. Een PGB met keuzevrijheid, netjes betaalde hulpverleners en natuurlijk waarborging van de kwaliteit van de zorg.

Ik hou jullie op de hoogte!
Wish me luck,

Maud Dolsma
Woordvoerder zorg en Welzijn