Vorige week stelde het college van B&W een voorstel vast voor de realisatie van de eerste vier windmolens in de gemeente Arnhem. De windmolens moeten komen langs de Pleijroute. Raadslid Tobias de Groot reageert verheugd op het voorstel: "Het collegevoorstel is een veelbelovende stap op weg naar windenergie in Arnhem. De windmolens zijn hard nodig om de Arnhemse duurzaamheidsambities te halen."

De ontwikkeling van de windmolens zal coöperatief worden vormgegeven in samenwerking met Rijn en Ijssel Energiecoöperaie. Dat betekent dat zowel particulieren en bedrijven 'deel kunnen nemen' in de windmolens. De financiële opbrengsten van de windmolens gaan naar de deelnemers.

Inittiatiefnemer WP Koningspleij (www.windpark-koningspleij.nl) heeft al in 2014 omwonenden uit Presikhaaf, Malburgen en Westervoort geconsulteerd. Daarnaast werden de wijkraden actief op de hoogte gehouden van het proces. De onderzoeken naar de effecten van de windmolens zijn naar verwachting in juni 2016 afgerond. GroenLinks hoopt dat daarna snel tot realisatie van de windmolens wordt overgegaan.