Tom van der Lee (foto: Maarten Kools)

Tom van der Lee informateur en openbare raadsbijeenkomst

Tweede Kamerlid Tom van der Lee is aangewezen als informateur in Arnhem. Tom van der Lee zal deze week in gesprek gaan met de verkozen partijen. Dit om de mogelijkheden te verkennen voor een nieuwe coalitie. Daarnaast heeft GroenLinks de partijen uitgenodigd voor een openbare bijeenkomst over het formatieproces aanstaande woensdag in het Stadhuis. Deze bijeenkomst zal ook live te volgen zijn via de website van de gemeente Arnhem.

Tom van der Lee is sinds 2017 Tweede Kamerlid voor GroenLinks. Al sinds de oprichting van GroenLinks is hij betrokken bij de partij en was hij onder meer politiek coördinator en hoofd voorlichting van de Tweede Kamerfractie. Hij was de rechterhand van Paul Rosenmöller en Femke Halsema, maar is ook een belangrijke adviseur voor Jesse Klaver geweest. Van der Lee was al eerder informateur voor de gemeenteraad in Amsterdam na de verkiezingen van 2014.

Tijdens de openbare bijeenkomst van woensdag 28 maart kunnen de partijen hun ideeën delen over het formatieproces. Bijvoorbeeld over de randvoorwaarden voor het formatieproces, het type akkoord en het functioneren van het nieuw te vormen college, de gemeenteraad en de samenwerking met de stad.