Procedure kandidaatstelling wethouderschap

Als GroenLinks in Arnhem na de verkiezingen deel gaat nemen aan de coalitie, dan is het de fractie die een kandidaat-wethouder voordraagt. Op verzoek van de fractie brengt een wethouderscommissie advies uit over een of meerdere kandidaat-wethouders voor GroenLinks Arnhem. Hieronder lees je de procedure voor de kandidaatstelling als wethouder.

Profiel kandidaat-wethouder

GroenLinks heeft veel ambitie voor Arnhem. Onze kandidaat-wethouder is gemotiveerd hier een grote bijdrage aan te leveren. Onze kandidaat-wethouder heeft een stevig profiel: zij/hij is toegankelijk en open en heeft ruime bestuurlijke en/of politieke ervaring en -kwaliteiten. Onze kandidaat-wethouder heeft een stevige GroenLinks achtergrond, onderschrijft het verkiezingsprogramma van GroenLinks Arnhem en is woonachtig in Arnhem of bereid te verhuizen naar Arnhem.

Ook kijkt de wethouderscommissie bij haar advies aan de fractie naar expertise (kennis van verschillende dossiers), in hoeverre de kandidaat-wethouder goed kan gaan samenwerken met de toekomstige fractie en hoe zij/hij kan functioneren in de Arnhemse politiek.

Aanmelding en planning

Tot uiterlijk 25 februari aanstaande kan je je aanmelden als kandidaat-wethouder door per e-mail een motivatiebrief (inclusief cv) te sturen aan de wethouderscommissie: kc@groenlinksarnhem.nl. Na een briefselectie vinden de gesprekken plaats op 3 maart.

Wethouderscommissie

De wethouderscommissie wordt voorgezeten door Tineke Strik (fractievoorzitter Eerste Kamer). Verder zitten in de wethouderscommissie Victor Boldewijn (raadslid Zutphen), Hans Haage (voormalig bestuurslid Arnhem) en Lenie Scholten (voormalig wethouder Eindhoven en Nijmegen).

Vragen?

Als je nadere informatie wilt over het aanmelden als kandidaat-wethouder kun je contact opnemen met de wethouderscommissie via kc@groenlinksarnhem.nl.