Popcentrum Jacobiberg lijkt behouden voor Arnhem. Twee weken geleden besprak de gemeenteraad een dreigend failissement en de weigering van het college om een eenmalige lening van 125.000 euro aan Jacobiberg te verstrekken. GroenLinks en de PvdA hadden voor de raadsvergadering van 14 december een motie voorbereid waarin het college wordt verzocht om een bedrag van 30.000 euro subsidie uit te betalen en een onderzoek te doen naar de toekomst van de Jacobiberg. Vanwege het aftreden van het bestuur van de Jacobiberg afgelopen weekend was wethouder Elfrink gisteravond, in tegenstelling tot twee weken geleden, wel bereid om de Jacobiberg te hulp te schieten. De motie kon ingetrokken worden omdat de wethouder toezegde alle punten van de motie uit te zullen voeren. 

De wethouder heeft toegezegd een subsidie van 30.000 euro aan de Jacobiberg uit te keren om de financiële problemen op te lossen en om een onderzoek te starten naar de toekomst van de Jacobiberg. In dit onderzoek wordt meegenomen hoe de huidige functies (onder andere begeleiding van muzikanten, het bieden van oefenruimtes en het organiseren van evenementen) van de Jacobiberg het beste geborgd kan worden voor de toekomst, op welke manier nieuwe financiële problemen voorkomen kunnen worden, of er mogelijkheden zijn tot samenwerking met andere partners in de stad om de functies van de Jacobiberg te versterken, en de voor- en nadelen van de huidige locatie ten opzichte van andere mogelijke locaties.

GroenLinks is blij met deze positieve ontwikkeling. De Jacobiberg is al 40 jaar een begrip in Arnhem. Het vervult een belangrijke taak als laagdrempelige voorziening voor kunst en cultuur in het algemeen en popmuziek in het bijzonder.