Het gaybrapad op het Velperplein wordt opgeknapt! Dit meldde het college van burgemeesters en wethouders naar aanleiding van vragen van GroenLinks en het CDA. GroenLinks-raadslid Marie José Navis: “De herkenbare regenboogvlag in de vorm van zebrapad is voor veel Arnhemmers een belangrijke plek in de stad. Het is niet alleen een symbool van vrijheid en acceptatie, maar ook een signaal van diversiteit en inclusie waar we in deze stad voor staan.” Daarnaast meldde het college dat er voor de zomer vernieuwd inclusiebeleid komt.

Het gaybrapad ligt er momenteel verwaarloosd bij. Wij vinden dat als je iets aanlegt en daarmee als gemeente naar inwoners een duidelijke boodschap uitstraalt, dit ook permanent onderhouden moet worden. En dat gaat gebeuren!

Arnhem is een stad met een enorme diversiteit waarin iedereen zich thuis moet voelen. Dat dit niet altijd het geval is weten we door meldingen bij de politie en incidenten die zich in Arnhem hebben voorgedaan. Arnhem is Regenbooggemeente, één van de ruim 50 in Nederland. Hierop zijn we trots. Deze week liet het college ons weten dat zij hard aan het slag gaan met vernieuwd inclusiebeleid. Voor de zomer zal de uitwerking daarvan naar de Gemeenteraad worden gestuurd.

Wil jij ook meepraten over diversiteit- en inclusiebeleid, of heb je een mooi idee om sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie te verbeteren? Laat het ons raadslid Marie José Navis weten!