Navis en Maarseveen ontvangen felicitaties bij beëdiging

Marie José Navis en Hanspaul Maarseveen beëdigd als fractievolgers namens GroenLinks Arnhem

Maandag 30 januari werden Marie José Navis en Hanspaul Maarseveen door de gemeenteraad beëdigd als fractievolgers. Hierdoor is de GroenLinks fractie vergroot van vijf naar zeven leden. Het gaat goed met GroenLinks. De landelijke campagne is in volle gang en de populariteit van partijleider Jesse Klaver neemt toe. Naast de campagne gaat het inhoudelijke werk gewoon door. Zowel landelijk als in Arnhem werkt GroenLinks hard aan verandering van beleid. Want het kan anders. Daarvoor verzet de GroenLinks fractie veel werk. Cathelijne Bouwkamp, fractievoorzitter: “Ik ben verheugd dat de fractie is uitgebreid met twee harde werkers met politiek gevoel en maatschappelijke kennis!”

Hanspaul Maarseveen studeerde social studies aan de HAN en bleef vervolgens in Arnhem Noord wonen. Hanspaul is verknocht aan zijn werkveld in Arnhem Zuid. Daar werkt hij in het sociaaldomein. Hanspaul: “Ik ga voor een duurzame stad waar iedereen mee kan doen. Vanuit samenwerking met elkaar en respect voor elkaar, onze stad, land en aarde.” Op die basis wil Hanspaul graag een bijdrage leveren. “Ik wil mij inzetten voor een Arnhem met kansen voor inwoners, bedrijven, arbeidsmarkt en de groene en culturele omgeving om ons heen.”

Marie José Navis werd geboren in Enschede, woonde in de Randstad en viel uiteindelijk voor de charmes van Arnhem. Nadat zij enkele jaren werkte op het terrein van maatschappelijk werk en dienstverlening, is zij nu werkzaam in het onderwijs. “Komende vanuit een onderwijsgezin was het eigenlijk onvermijdelijk dat ik een keer dezelfde stap zou maken richting het onderwijs.” Vanwege haar interesse in sociaal maatschappelijke ontwikkelingen koos Marie José ervoor haar studie en werk op dat vlak te vervolgen en zij geeft nu les in maatschappijleer op een middelbare school. “Ik zie de maatschappelijke veranderingen van deze tijd en wil graag mijn bijdrage leveren aan een solidaire en inclusieve stad.”