GroenLinks wil lagere parkeernorm in Coehoorn

Het Coehoorn-gebied zal de komende jaren een verandering ondergaan. Er komen verschillende ruimtelijke ingrepen om de identiteit van het gebied als creatieve wijk te versterken. Om dat voor elkaar te krijgen zullen er woningen gebouwd gaan worden, waarbij het Coehoornpark behouden blijft. In de gebiedsvisie staat onder andere dat de huidige Arnhemse parkeernorm op het gebied toegepast zal worden. Van GroenLinks mag dat wel wat lager. Raadslid Cyriel Prinsen: “In een gebied midden in het centrum, waar het station en het busstation naast liggen, vinden we het niet nodig om extra veel parkeerplaatsen te realiseren.”

GroenLinks dient een amendement in om bij de uitwerking van de gebiedsvisie van Coehoorn de parkeernorm zo laag mogelijk te maken. Prinsen: “Naast de goede bereikbaarheid van het gebied zijn er met de Blauwe Golven en parkeergarage Centraal al ruim 1.300 parkeerplaatsen beschikbaar rond het gebied.” D66, PvdA en PvdD zijn ook enthousiast over dit idee. GroenLinks en zij wijzen er onder meer op dat het creatieve karakter van de wijk studenten en starters aan zal trekken, die over het algemeen ook minder auto’s bezitten.

GroenLinks werkt daarnaast aan een initiatiefvoorstel om de parkeernorm in Arnhem flexibeler te maken, waarbij ook een fietsparkeernorm opgenomen zal worden.