“ Honderd kilo per persoon. Dat betekent de we in Arnhem nog een half jaar hebben om ons restafval meer dan te halveren. Dat is extreem. ”

Muriël Simonis Gemeenteraadslid

Het drastisch verminderen van ons restafval is een gezamenlijke opdracht met alle Arnhemmers, we kunnen dit alleen samen doen. GroenLinks vindt het dan ook onbegrijpelijk dat een klein deel van de mensen hun grofvuil en restafval nu naast de container zet, uit protest tegen dit nieuwe systeem. Dat levert terecht, frustratie op bij andere inwoners.

“ Ik snap de frustratie ontzettend goed, wanneer een klein groepje de buurt of straat vervuilt, terwijl het overgrote deel van de Arnhemmers gewoon netjes hun afval sorteert. ”

Muriël Simonis Gemeenteraadslid

Het goede nieuws is dat er een systeem is dat werkt, dat deze grote hoeveelheden restafval helpt te verminderen en er voor zorgt dat de mensen die goed scheiden minder betalen. Een groen en eerlijk systeem. Hier pleit GroenLinks en een meerderheid van de Arnhemse gemeenteraad al geruime tijd voor. GroenLinks zal dan ook blijven staan voor een groener en eerlijker afvalsysteem, met diftar.