Kandidaat-wethouder Paping

GelrePas voor meer Arnhemse gezinnen

Meer gezinnen kunnen gebruik maken van de GelrePas. Vanaf 1 april kunnen Arnhemse gezinnen met een inkomen van 130% van de bijstandsnorm een GelrePas aanvragen. Tot nu toe gold voor hen een grens van 120%. Dit volgt uit een afspraak in het coalitieakkoord tussen GroenLinks, VVD, D66 en PvdA. De GelrePas is er speciaal voor mensen die weinig inkomsten hebben en daardoor vaak te weinig geld voor activiteiten zoals een dagje uit, het volgen van cursussen, bezoek aan theater of concert of lid worden van een sportvereniging. De GelrePas is gratis. GroenLinks-wethouder Ronald Paping: "We willen minder armoede en meer mensen aan het werk helpen. Dan is het belangrijk dat je kunt blijven meedoen aan allerlei activiteiten, zodat je niet in een sociaal isolement terecht komt. De GelrePas is een mooi middel om die gezinnen met kinderen daarbij te helpen."

Door het besluit kunnen nu ongeveer nog eens 600 kinderen en 700 ouders profiteren van de mogelijkheden van de GelrePas. Bovendien zorgt deze nieuwe inkomensgrens ervoor dat de GelrePas niet meteen wegvalt als ouders vanuit een uitkeringssituatie aan het werk gaan. Raadslid Marie José Navis: "GroenLinks staat voor eerlijk delen, de aanpak van armoede is prioriteit. Nog steeds groeien teveel kinderen op in armoede. Daarom is het goed dat voor meer gezinnen de GelrePas beschikbaar is."

Uit onderzoek blijkt dat het bereik van de pas in Arnhem zeer goed is. De meeste inwoners die recht hebben op een GelrePas, hebben er een, maar niet iedereen gebruikt de pas. Ronald Paping: "De pas bestaat dit jaar 25 jaar. Mede daarom gaan we ons inzetten om het gebruik en de bekendheid van de pas te vergroten." Ook wordt de website van de GelrePas verbeterd, zodat het makkelijker wordt om deel te nemen aan de aangeboden activiteiten. Een GelrePas aanvragen kan via arnhem.nl/gelrepas.