Coenders nieuwe fractievoorzitter en Van der Loo nieuw raadslid GroenLinks

Op 30 mei zijn Cathelijne Bouwkamp en Ronald Paping benoemd tot wethouders namens GroenLinks. Bouwkamp was hiervoor fractievoorzitter en raadslid. Met haar benoeming als wethouder ging de GroenLinks-fractie opzoek naar een nieuwe voorzitter. De fractie heeft daarbij Mark Coenders unaniem gekozen als fractievoorzitter. De vrijgevallen plek in de fractie wordt ingevuld door Joël van der Loo, die 30 mei is geïnstalleerd als raadslid.

Mark Coenders

De kersverse GroenLinks-fractievoorzitter Mark Coenders (1988) is sinds vier jaar raadslid. Hij is geboren en getogen in Arnhem, studeerde bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg en is werkzaam als beleidsmedewerker Maatschappelijke Ontwikkeling bij de gemeente Buren. In de gemeenteraad heeft Coenders zich de laatste jaren voornamelijk bezig gehouden met de dossiers armoede en participatie. Hij deed onder meer voorstellen voor een socialere bijstand, het terugbrengen van volledige kwijtschelding van afvalstoffenheffing voor minima en hij maakte zich sterk voor een goede toekomst van voormalig sociaal werkbedrijf Presikhaaf Bedrijven.

Coendersꓽ "Ik ben trots dat de fractie mij het vertrouwen geeft om fractievoorzitter te zijn. Het is een mooie uitdaging om met de grootste fractie in de gemeenteraad te blijven strijden voor een eerlijker, duurzamer en vrijer Arnhem."

Joël van der Loo

Met zijn 23 jaar is Joël van der Loo (1995) sinds zijn benoeming het jongste zittende raadslid van Arnhem. Van der Loo is ook geboren en getogen in Arnhem. Hij studeert toegepaste biologie aan de HAS Hogeschool in Den Bosch en was tot zijn benoeming als raadslid fractiemedewerker van GroenLinks Arnhem. In de raad gaat Van der Loo zich onder andere bezighouden met de dossiers groen, mobiliteit en bedrijfsvoering.

Van der Loo: “Het is een ontzettend eer dat ik me de komende jaren op deze manier kan inzetten voor de stad. Ik kijk er erg naar uit om met de rest van de fractie aan de slag te gaan en mij in te zetten voor en samen met de stad.”