Cathelijne Bouwkamp was eerder lijsttrekker in 2014 en 2018. De kandidatencommissie: "GroenLinks Arnhem heeft met Cathelijne een krachtige en zeer deskundige lijsttrekker. Als lijsttrekker heeft zij ons bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen geleid naar ons beste resultaat tot nu toe." Met 7 zetels werd GroenLinks onder aanvoering van Cathelijne de grootste partij in de Arnhemse gemeenteraad.

Sinds 2018 is Cathelijne wethouder, met onder andere de portefeuilles klimaat en energie, groen en klimaatadaptatie, stedelijke ontwikkeling, cultuur en vluchtelingenbeleid. Als wethouder heeft zij onder meer ambitieuze plannen gemaakt voor klimaatadaptatie, meer bomen in de stad en voor de energietransitie. En nog veel meer; van het plan Shelter City waarin we mensenrechtenverdedigers die in nood zitten tijdelijk een veilige plek bieden tot de aanpak van energiearmoede. Voor Cathelijne wethouder was, was ze onder andere werkzaam in de culturele sector en als adviseur wonen.

Cathelijne Bouwkamp: "We maken in Arnhem grote stappen als het gaat om het groener maken van de stad, het aanpakken van de klimaatverandering en het tegengaan van de tweedeling in onze stad. Maar er is ook nog een hoop te doen. En daarvoor is een sterk GroenLinks nodig. Als lijsttrekker ga ik me daar met de rest van de partij keihard voor inzetten."