Maud Dolsma: "Tijdens de afgelopen maanden van rust heb ik, samen met mijn partner Joeri, de knoop doorgehakt: we verhuizen met ons gezin naar Leiden. Ik heb lang geprobeerd om deze keuze uit te stellen, omdat ik mijn periode als raadslid wilde volbrengen. Maar de afstand tussen Arnhem en Leiden, waar Joeri zijn theatergezelschap heeft, trekt een te grote wissel op ons gezin en op mij persoonlijk. De afgelopen jaren konden we maar weinig samen zijn als gezin, het is tijd dat hier verandering in komt. Met een glimlach en een zucht neem ik afscheid van het mooie Arnhem en daarmee ook van de Arnhemse Gemeenteraad."

Maud bracht partijen bij elkaar wat resulteerde in betere suïcidepreventie. Daardoor gaat Arnhem deelnemen aan de Supranet Community; het Suïcide Preventie Actie Netwerk. Ze zorgde voor een beter toegankelijke PGB. Initieerde actie tegen huiselijk geweld. Ze zorgde ervoor dat de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden (VGGM) overgebleven budget kon blijven inzetten voor publieke gezondheid. En ze deed heel veel meer. Fractievoorzitter Mark Coenders: "Voor en achter de schermen heeft Maud veel bijgedragen aan betere zorg voor Arnhemmers. Daarnaast was ze met haar humor, betrokkenheid en kennis een geliefd fractielid. We gaan haar missen en wensen haar en haar gezin veel geluk in Leiden."

Nieuw raadslid Özgür Dayioglu

De plek van Maud Dolsma wordt ingevuld door Özgür Dayioglu. Özgür stond op plek nummer 10 van de kandidatenlijst van de gemeenteraadsverkiezingen 2018. In het voorjaar was hij al tijdelijk raadslid. Hij is accountmanager F&B bij Ecolab en voetbaltrainer. Özgür wordt woordvoerder op onder andere openbare orde, veiligheid en sport.