Afbeeling van een wit gebouw aan een weg park klarenbeek
foto: Henk Monster

Natuur voor iedereen

GroenLinks wil dat Arnhem een groene stad blijft. Alle groene plekken in de stad blijven natuurlijk groen, dit zijn de longen van onze stad. En GroenLinks wil dat Arnhem nóg groener wordt.

Mensen wonen graag in een groene omgeving. Groen is prettig om in te verblijven. Natuurlijke speelplaatsen voor kinderen dragen bij aan hun gezondheid en zijn goed voor de ontwikkeling van kinderen. Dit groen moeten we beschermen: dus niet bouwen in groen, maar de komende jaren doorgaan met het vergroenen van de stad. We willen ook dat mensen van al dit moois kunnen genieten en dat de inwoners van Arnhem blijven profiteren van de voordelen van groen in de stad. De komende jaren zullen wij ons blijven inzetten voor een groen Stadsblokken-Meinerswijk, waarin alle Arnhemmers kunnen genieten van dit bijzondere groene hart van onze stad en van culturele evenementen die daar plaatsvinden. Wij zien ook mogelijkheden voor de ontwikkeling van een landschapspark Rijn Veluwe, met een groene verbinding van de Rijn naar de Veluwe.

Naast dit ‘grote groen’ heeft GroenLinks ook alle aandacht voor het groen in de wijken. Wij willen meer groen in versteende wijken, zoals de binnenstad. Arnhemmers krijgen de ruimte om groen in hun eigen omgeving te creëren met geveltuinen, moestuinen en natuurspeeltuinen. Arnhemmers mogen boomspiegels (dat is het stukje grond rondom de boomstam) in hun straat adopteren om te beplanten en te onderhouden. Dit verbetert het groen en verbindt mensen in de buurt. GroenLinks wil kinderen stimuleren om van groen en natuur te genieten. We willen dat de gemeente buurten steunt die natuurspeelplaatsen willen opzetten en onderhouden.

Meer weten?

Benieuwd wat GroenLinks nog meer voor ogen heeft in Arnhem? Download dan snel ons

Verkiezingsprogramma