Gemeente Arnhem sluit zich aan bij ‘the coalition of the willing’

GroenLinks Arnhem heeft vluchtelingen altijd een warm hart toegedragen. We vinden dat we onze ogen niet kunnen sluiten voor de erbarmelijke omstandigheden op de Griekse eilanden. Raadslid Marie José Navis: “Op het Griekse eiland Lesbos leven 22.000 vluchtelingen dicht op elkaar in erbarmelijke omstandigheden. Het is onmogelijk om 1,5 meter afstand te houden.”

Hoewel gemeente Arnhem met vier opvanglocaties voldoende levert ten aanzien van de vraag van het Rijk, betekent dat niet de gemeente Arnhem de deur dicht doet, zo hebben zij vandaag in een brief aan de gemeenteraad laten weten.

Voor vluchtelingenkinderen werd een aantal weken geleden een oproep gedaan aan de lidstaten om verweesde kinderen op te vangen. Gemeente Arnhem heeft vandaag aangegeven het kabinet te willen steunen om met name vluchtelingenkinderen (maar ook ouderen) een plek te geven in onze maatschappij. Een aantal gemeenten en maatschappelijke organisaties zijn onlangs 'the coalition of the willing' gestart, waarbij ze deze steun kenbaar maken. Gemeente Arnhem sluit zich hierbij aan.

En dat is wat GroenLinks betreft een goede eerste stap. Want het is tijd voor een oplossing. Raadslid Marie José Navis: “We moeten nu in actie komen om vluchtelingen te evacueren, vóór het Coronavirus uitbreekt in Moria. Wij zijn blij dat gemeente Arnhem wil meedenken in een oplossing voor deze schrijnende situatie voor verweesde vluchtelingenkinderen en kwetsbare ouderen. En wij zijn benieuwd tot welke concrete acties dit gaat leiden.”

Meer lezen? Check dan onze eerdere Facebookpost van 7 maart en ons bericht op de website